Työntekijätarinat

Meidät tunnetaan asiakaslähtöisestä ja ammattimaisesta henkilöstöstä – haluatko liittyä joukkoomme?

Sami Leppäaho, aluejohtaja

Aloitin SLO:lla vuonna 2008 kesäharjoittelijana. Valmistuttuani sähköinsinööriksi vuonna 2011 sain vakituisen paikan avainasiakasmyyjänä. Tunnettu ja menestynyt alan toimija sekä mahdollisuus yhdistää tekniikka ja kaupallisuus houkuttelivat minut töihin SLO:lle.

Etenin myyntipäälliköksi vuonna 2015 ja vuoden 2020 lopulla urapolkuni johti minut aluejohtajan tehtävään, joka on hyvin erilaista aikaisempaan verrattuna. Urapolkuni aikana SLO:lla työnkuvani on muuttunut paljon. Viimeisimpänä vastuun suuri kasvaminen sekä toimiminen esimiehenä esimiehille. Itselle tärkeää on olla aina oman tiimini tukena ja johtaa omalla esimerkillä. Olennaista onkin myös positiivinen asenne, sillä siitä se sitten tarttuu eteenpäin.

Sonepar työnantajana tukee työntekijöidensä urakehitystä. Itse olen saanut säännöllisin väliajoin koulutuksia ja omilta esimiehiltäni olen saanut uran eri vaiheissa aina tukea. Koska yritys on osa kansainvälistä Sonepar-konsernia, on minulle tarjottu mahdollisuutta ottaa osaa myös globaaliin toimintaan, josta saan kokemusta konsernitason toiminnoista.

 

Esapekka Turunen, hankintapäällikkö

Insinööriopintojeni loppupuolella huomasin SLO:n ilmoituksen avoimesta avainasiakasmyyjän tehtävästä. Kiinnostuin tehtävänkuvauksesta, joten laitoin hakemuksen ja onnekseni pääsin aloittamaan urani SLO:lla kesällä 2013.

Ensimmäiset kolme vuotta tein valaistuksen projektimyyntiä. Kun SLO:lle vuonna 2016 perustettiin teknisen tuen yksikkö, sain hienon mahdollisuuden lähteä vetämään sen toimintaa. Vuonna 2020 vastuualueeni laajeni ja mukaan tuli entistä enemmän myös markkinointia ja erilaisten tapahtumien suunnittelua.

Vuoden 2021 alussa aloitin tehtävässäni hankintapäällikkönä, vastuualueenani sähkönjakelu ja uusiutuva energia. Hankinnan lisäksi luotsaan edelleen teknisen tuen tiimiä. Nykyinen tehtävä on erittäin monipuolinen ja kiinnostava. Pidän erityisesti siitä, että tehtävä on sekä kaupallinen että tekninen.

Sonepar on mahdollistanut sen, että olen voinut osallistua useisiin erilaisiin koulutuksiin urani aikana. Iso kiitos kuuluu myös esimiehilleni, jotka ovat aina tukeneet ja ohjanneet minua uravalinnoissani.

Krista Salonranta, myyntipäällikkö

Uravalintani juuret yltävät suvussani kolmanteen polveen, isoisäni ja isäni ovat ammateiltaan sähköasentajia. Suoritettuani vuonna 2010 Sähköalan perustutkinnon, pääsin töihin HT-sähköpalveluun (nyk. Saipu Oy).

Vuonna 2012 hain töihin SLO:lle ja pääsin sähkötarvikemyyjäksi SLO Hermanniin.
Avainasiakasmyyjän tehtävissä aloitin 2015 suoritettuani teknisen myynnin ammattitutkinnon Amiedussa. Tavoitteenani on ollut päästä myyntipäälliköksi SLO:lla, mutta ennen etenemistä halusin kehittyä avainasiakasmyyjän tehtävässä ja vahvistaa osaamistani. Vuonna 2020 pääsin tavoitteeseeni, kun minut ylennettiin SLO Koivuhaan myyntipäälliköksi.

Koen myyntipäällikön työn palkitsevaksi koska on mahtavaa operoida oman tiimin kanssa ja päästä yhdessä onnistumaan päivittäisessä työssä sekä projekteissa. Kokemuksestani sähkötarvikemyyjänä sekä avainasiakasmyyjänä on ollut tukuittain hyötyä nykyisessä tehtävässäni. Uusi työ on tuonut mukanaan paljon uutta opittavaa ja olen aina saanut apua kollegoilta.

Koivuhaassa meillä on huipputiimi ja positiivisella energialla mikään ei ole mahdotonta, sillä slolaiset ovat rautaa!

 

Pekka Aho, projektiassistentti 

Matkani taloon tulemisesta nykyiseen pisteeseen on ollut kaikkiaan erinomaista kehitystä koko mitalta. Työilmapiiri on ollut alun alkaenkin kannustava ja lämminhenkinen, tiimit ja työkaverit mahtavia, ja olen saanut suunnattomasti arvokasta tukea ja perehdytystä uusissa ja entuudestaan vieraissa asioissa.

SLO:lla aloitin rekrytointifirman kautta saapuvan tavaran vastaanotossa syksyllä 2017. Siirryin rekryfirmalta SLO:n väreihin jo syksyllä 2018, ja siitä noin vuoden kuluttua löysin itseni konttorin puolelta opettelemassa SAP:in ja Winshuttle-ajojen kiemuroita.

Projektiassistenttina toimenkuvani on ollut varsin monipuolinen kokonaisuus, joka on tähän mennessä koostunut mm. tuote- ja asiakastietojen käsittelystä. Olen harrastanut tietokoneita 5-vuotiaasta lähtien, ja läpi elämän kantanut intohimoni datailuihin johti viimein tielle, jolla tällä hetkellä ollaan.

Tämä on ollut ihan huikea kokemus tähän mennessä. Uran puolesta koen löytäneeni polun, jossa suunta on pelkästään eteenpäin.

 

Kqiku Lasgush, vuoroesimies 

Olen ennen SLO:lle tuloa tehnyt logistiikka-alan töitä vuodesta 2006, ja hain SLO:n logistiikkakeskukseen tuttavan vinkistä. Aloitin 2016 ulkoalueella keräystöissä, ja vastuu laajeni ulkoalueen siirtotöillä. Tiivis yhteistyö alueen tiimivetäjän kanssa antoi mahdollisuuden oppia paljon ja saada kehitysideoita vietyä eteenpäin.
Vuoroesimieheksi päästyäni tehtäväalue laajeni huomattavasi, kun olen koko varaston eri osa-alueiden kanssa hyvin tiiviissä kontaktissa; toteutan tuotantoesimiesten, kuljetussuunnittelijan ja omien esimiesten suunnitelmia sekä olen yhteyksissä kuljetusliikkeisiin.

Varastolla työskentelee paljon erilaisia ihmisiä ja yhteistyökumppaneita: Parasta työssäni ovatkin erilaiset ihmiset, joiden kanssa saa tehdä töitä, ratkoa haasteita ja jatkuvasti parantaa prosesseja, oli sitten kyseessä päivittäinen tekeminen, järjestelmäuudistukset tai pandemia. Talon tekeminen on kehittynyt viime vuosina merkittävästi, sillä standardeja on nostettu, virheet ovat vähentyneet. Myös oma kehittyminen saa apua siitä, että työnantaja ja esimiehet antavat opastusta ja välineitä onnistumiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.